• امروز : شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 26 April - 2025
کل اخبار 1336اخبار امروز : 0
0
سرپرست کانون پرورش فکری استان گیلان:

روح آموزه‌های دینی و ایمانی در کالبد قصه‌ها دمیده‌شود

  • کد خبر : 5776
  • ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۶
روح آموزه‌های دینی و ایمانی در کالبد قصه‌ها دمیده‌شود
سرپرست کانون استان گیلان گفت: قصه، ‌شخصیت‌ساز است و ضرورت‌دارد تا با دمیدن روح آموزه‌های دینی و ایمانی در بطن و متن این ابزارتربیتی، به اثربخشی صدچندان آن کمک‌کنیم.

به گزارش پایگاه خبری آرمان گیلان، سجاد کوچک نژاد در نشست با اعضای انجمن قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با تاکید بر اهمیت قصه‌گویی و اشاره به این مهم از منظر مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) آغازکرد و با بیان‌این‌که «قصه‌های خوب، سازنده شخصیت ‌است»، تصریح‌کرد: ژرف‌اندیشی در عرصه قصه و قصه‌گویی و پرهیز از سطحی‌نگری، به اثربخشی و تاثیرگذاری آن کمک‌می‌کند.

این مسئول فرهنگی درهمین‌حال، از پیشینه قصه‌گویی، نقش آن در تبادل فرهنگی و ایجاد پل‌های میان نسلی سخن‌گفت و افزود: قصه‌ها میراث ماندگاری هستند که از پدرها و مادرها به فرزندان منتقل‌شده و طی اعصار و قرن‌ها، شاکله‌های فرهنگی یک جامعه را شکل‌می‌دهند.

او اضافه‌کرد: بسیاری از مفاهیم ارزش‌مند و خصلت‌های نیکوی اخلاقی چون احترام به‌بزرگ‌ترها، از بطن و متن قصه‌ها به نسل‌های مختلف منتقل‌می‌شود.
کوچک‌نژاد بر همین اساس نیز دمیدن روح دینی و ایمانی در کالبد قصه‌ها را اثربخش دانست و تاکیدکرد: برای نیل به اهداف لازم است آموزه‌ها در قالب قصه‌های متناسب با گروه سنی مخاطب ارایه‌شود.

این مسوول ادامه‌داد: برای تاثیرگذاری قصه‌های دینی ضروری است تا به قصه روح و جان ببخشیم و برای مانوس‌سازی مخاطب با پروردگار و آموزه‌های دینی، ضمن جذاب‌سازی مفاهیم اسلامی و اخلاقی و تشریح زیبایی‌های خالق هستی در قالب هنر قصه‌گویی، بستری برای کشش و گرایش هرچه بیش‌تر وی به معبود فراهم‌کنیم.

وی هم‌چنین، نگاهی به فعالیت‌های کتاب‌محور کانون پرورش فکری داشت و با بیان‌این‌که یار مهربان یاریگر دست‌یابی به منابع مناسب برای قصه‌گویی است، افزود: اجرای طرح «۱۴ کتاب ۱۴ روزِ بهاری» کانون و این قرار ملی برای امانت ۱۴ کتاب در آخرین روزهای سال به اعضای مراکز فرهنگی هنری نیز فرصتی مناسب برای هم‌نشینی با کتاب و ارایه قصه‌های جذاب و هنرمندانه است.

سرپرست کانون گیلان درپایان با دعوت از حاضران برای بهره‌گیری از فرصت‌ها و موهبت‌های ماه مبارک رمضان ابرازامیدواری‌کرد که این نشست‌ها و هم‌افزایی‌ها ثمربخش باشد و پایانی باشکوه در سال آتی برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، همکاران توان‌مند و اعضای کوشای آن رقم‌بزند.

این آیین که با حضور کانون‌یاران و اعضای انجمن قصه‌گویی و سرپرست کانون استان گیلان آغازشد، با صحبت‌های تکتم‌عربان، مربی‌مسوول کانون پرورش فکری شهرستان ماسال، داور و برگزیده جشنواره‌های قصه‌گویی و هم‌چنین، سیده هاجر اکبری مربی فرهنگی کانون پرورش فکری لنگرود و پژوهش‌گر عرصه قصه‌گویی همراه‌بود.مدرسان این نشست در همین‌راستا به دلایل ماندگاری هنر قصه گویی، چگونگی انتخاب قصه‌ها و طراحی مناسب برای اجرا پرداختند و با تشریح شاخصه‌ها و اهمیت قصه‌های دینی برای حاضران، ضرورت توجه به مضامین دینی، مذهبی و انسانی در قصه‌ها را موردتاکیدقراردادند.

بررسی مفاهیم دینی در قصه‌های کلرژوبرت و معرفی منابع مناسب برای مطالعه و قصه‌های دینی از دیگر موضوع‌هایی بود که در صحبت‌های مدرسان به آن ‌پرداخته‌شد.
ادامه‌بخش نشست اعضای انجمن قصه‌گویی که صبح روز پنج‌شنبه، ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ در سالن گردهم‌آیی‌اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان در رشت صورت‌گرفت، اجرای قصه «نوزادنورانی» از سوی سناسوناز، عضو مرکز شماره ۱ کانون انزلی و تجلیل از مدرسان و اعضای برگزیده کانون بود.

لینک کوتاه : https://armaneguilan.ir/?p=5776

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.