به گزارش پایگاه خبری آرمان گیلان، ژان خو، مدیر بخش بازرگانی سفارت چین، با محمد سجاد سیاهکارزاده، رییس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی دیدار کرده و در خصوص سازوکارهای گسترش همکاریهای دو کشور براساس ظرفیتها و مزیتهای این منطقه به گفتگو پرداختند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی جلب سرمایه گذاران خارجی در مناطق آزاد تجاری صنعتی را یکی از مهمترین اهداف و اولویتهای کاری برنامهای ایجاد مناطق آزاد در ایران اعلام و اظهار داشت: بخش عمده تجارت خارجی کشورمان نیز از طریق مناطق آزاد صورت میگیرد.
وی نزدیکی به تهران، کشورهای حوزه اوراسیا، واقع شدن در کریدورهای بین المللی و وجود دو مجتمع بندری مهم را وجوه متمایز منطقه آزاد انزلی جهت توسعه مناسبات دو کشور برشمرد و با اشاره به مناسبات دو کشور و جایگاه چین در معادلات سرمایهگذاری جهانی، حضور بیش از پیش سرمایه گذاران چینی در منطقه متبوع خود را خواستار شد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با تصریح بر اینکه زمینه برای حضور دیگر شرکتهای چینی یا افزایش حجم طرحهای سرمایهگذاری موجود مهیا است، افزود: علاوه بر حوزههای تولیدی و بازرگانی، امکان سرمایهگذاری چینیها در حوزههای بندری منطقه از قبیل احداث اسکله نیز وجود دارد، موضوعی که میتواند زمینه فعالتر شدن کریدورهای بین المللی عبوری از مسیر این منطقه را برای شرکتهای چینی فرآهم نماید.
سیاهکارزاده با اشاره به توافقنامه سازمان متبوع خود با نماینده مناطق آزاد روسیه به نمایندگی از دو کشور در جریان کمیسیون مشترک ایران و روسیه، به منظور فعالسازی کریدور شمال جنوب، حضور سرمایه گذاران چینی در این برنامه کاری همکاری منطقهای را فرصت مناسبی جهت حضور بیشتر شرکتهای چینی در مسیر فعالسازی راهگذر مزبور ارزیابی کرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با بیان اینکه در آینده نزدیک خط ریل سراسری ایران به مجتمع بندری کاسپین این منطقه وصل میشود، اضافه کرد: با بهرهبرداری از این طرح زیرساختی شاهد مهیا شدن دسترسی تجار به حمل و نقل ریلی ارزان قیمت و گسترش مناسبات بین منطقهای با محوریت منطقه آزاد انزلی خواهیم بود.
وی خواستار همکاری بیش از پیش دولت جمهوری خلق چین در مسیر تسهیل حمل و نقل کالا از مسیر کریدور چین قزاقستان ایران که از سوی منطقه آزاد انزلی ایجاد گردیده، شد و گفت: کاهش هزینههای انتقال کالا مابین شرق و غرب آسیا و افزایش همکاریها میان کشورهای عضو اتحادیههای بین المللیای که دو کشور عضو آن میباشند از مهمترین دستاوردهای این همکاری محسوب میشود.
رییس هیأت مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد انزلی با بیان اینکه جهت توسعه همکاریهای دوجانبه در برخی رویدادهای سرمایهگذاری چین شرکت کرده ایم، آمادگی سازمان متبوع خود را برای تشکیل وبینار و جلسات آنلاین برای بررسی بستههای سرمایهگذاری این منطقه بیان نموده و از سفیر چین برای بازدید از نخستین منطقه آزاد شمال ایران دعوت به عمل آورد.
مدیر سرمایهگذاری سفارت جمهوری خلق چین با بیان اینکه بازدید از ظرفیتها و توانمندیهای منطقه آزاد انزلی برای امکانسنجی فرصتهای جدید سرمایهگذاری و آشنایی با شرکتهای چینی فعال در سطح منطقه، از مهمترین دلایل حضور در منطقه آزاد انزلی میباشد، افزود: اقبال سرمایه گذاران ایرانی و خارجی به منطقه آزاد انزلی بیانگر عملکرد مناسب مدیران این منطقه بوده، که قابل تقدیر است.
ژان خو با تصریح بر اینکه منطقه آزاد انزلی در زمینه تولیدی، بازرگانی و ترانزیت بین المللی از ظرفیت و آینده خوبی برخوردار است، گفت: عملکرد منطقه آزاد انزلی در شاخصهای توسعه ای، ایجاد و تکمیل زیرساختها، میزان و کیفیت بخش خصوصی فعال در منطقه قابل تقدیر میباشد.
مدیر سرمایهگذاری سفارت چین در ایران در تحلیلی ظرفیتهای قانونی و امکانات موجود منطقه آزاد انزلی را عرصه بسیار مناسبی برای حضور سرمایهگذاری خارجی به ویژه چینی ارزیابی نمود و با قدردانی از خدماترسانی منطقه آزاد انزلی نسبت به سرمایه گذاران چینی، اضافه کرد: با توجه به ظرفیتها و مزیتهای قانونی، منطقه آزاد انزلی یکی از مکانهای خوب برای حضور سرمایه گذاران چینی خواهد بود و نقش بیشتری در توسعه مناسبات دو کشور ایفا خواهد کرد.
گفتنی است در این دیدار که مدیران معاونت اقتصادی و روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد انزلی حضور داشتند، توضیحاتی در خصوص مزیتها و مشوقهای قانونی منطقه آزاد انزلی برای سرمایه گذاران خارجی، کریدورهای بین المللی عبوری از مسیر منطقه؛ فعالیت ۵ شرکت تولیدی و ۳۰ شرکت بازرگانی و لجستیکی چینی در این منطقه ارائه گردید و کتاب بستههای سرمایهگذاری منطقه آزاد انزلی «کیمیا» تقدیم مدیر چینی شد و در پایان از مجتمع بندری کاسپین و واحدهای چینی فعال در سطح منطقه بازدید به عمل آوردند.