• امروز : شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 19 April - 2025
کل اخبار 1323اخبار امروز : 2
1
استاندار گیلان در نشست کارگروه مدیریت تالاب انزلی مطرح کرد:

نجات تالاب انزلی در گرو تکمیل شبکه های فاضلاب و تخصیص ۲۷ هزار میلیارد تومان اعتبار است

  • کد خبر : 6127
  • ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱:۵۶
نجات تالاب انزلی در گرو تکمیل شبکه های فاضلاب و تخصیص ۲۷ هزار میلیارد تومان اعتبار است
استاندار گیلان بر لزوم حرکت جمعی برای حل بحران زیست محیطی تالاب انزلی تأکید کرد و گفت: نجات تالاب انزلی، نیازمند همکاری همه‌جانبه نهادهای ملی، استانی و محلی و تأمین اعتباری معادل ۲۷ هزار میلیارد تومان جهت تکمیل تصفیه خانه ها و شبکه های فاضلاب شهرهای مجاور تالاب است.

به گزارش پایگاه خبری آرمان گیلان، هادی حق‌شناس در نشست کارگروه مدیریت تالاب بین‌المللی انزلی که عصر امروز با حضور معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست که در محل پایگاه محیط بانی قلم گوده انزلی برگزار شد ، نسبت به تشدید بحران زیست‌محیطی در این پهنه آبی هشدار داد و اظهار داشت: حال تالاب انزلی نسبت به هفت سال گذشته وخیم‌تر شده و اقدامات انجام‌شده، بیشتر جنبه مسکّن داشته‌اند تا درمان اساسی.

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به گزارش‌های رسمی نهادهای محیط‌زیستی افزود: در طول سال‌های گذشته، رسوبات ناشی از فعالیت‌های کشاورزی، فاضلاب انسانی و صنعتی، و ورود زباله‌های شهری، باعث کاهش شدید عمق تالاب و تبدیل آن به لجن‌زاری شده‌اند.

استاندار گیلان، تاکید کرد: ادامه این روند می‌تواند منجر به گسترش بیماری‌های گوارشی، نابودی گونه‌های زیستی، و ایجاد ریزگردهای خطرناک در مناطق اطراف تالاب شود.

حق‌شناس با بیان اینکه احیای تالاب انزلی نیازمند اقدامی فراتر از پروژه‌های نمادین و نمایشی است، تصریح کرد: به اعتقاد من، نجات تالاب بدون ایجاد شبکه فاضلاب برای ۷ شهر و ۷۲۰ روستای اطراف ممکن نیست.

نماینده عالی دولت در استان گیلان، تاکید کرد: بودجه مورد نیاز برای این کار، معادل ۳۰۰ میلیون دلار برآورد شده است که اگر امروز پرداخت نشود، باید در آینده هزینه درمان چندبرابری آن را بپردازیم.

وی با اشاره به اینکه حیات پرندگان مهاجر، آبزیان تالاب و جوامع محلی در خطر است، تاکید کرد: اگر تالاب از بین برود، نه‌تنها اقتصاد محلی، بلکه سلامت مردم نیز به‌شدت آسیب خواهد دید.

استاندار گیلان درباره وضعیت تالاب بین‌المللی انزلی، بر لزوم حرکت جمعی برای حل بحران تأکید کرد و گفت: نجات تالاب انزلی، نیازمند همکاری همه‌جانبه نهادهای ملی، استانی و محلی و تأمین اعتباری معادل ۲۷ هزار میلیارد تومان است.

حق‌شناس ادامه داد: مسئله تالاب، مسئله‌ای مربوط به همه ماست و نمی‌توان آن را به یک نهاد یا یک دوره مدیریتی خاص محدود کرد. آنچه امروز شاهد آن هستیم، حاصل چند دهه غفلت و عملکرد ناهماهنگ دستگاه‌هاست.

نماینده عالی دولت در استان گیلان با بیان اینکه ۲۰۰ هزار متر مکعب ظرفیت تصفیه‌خانه برای چهار شهر اطراف تالاب هدف‌گذاری شده بود، افزود: تاکنون ۵۰ درصد این پروژه ها انجام شده که جای قدردانی از مدیران گذشته دارد.

استاندار گیلان، تاکید کرد: ما در این دولت تلاش می‌کنیم سهم خود را ادا کنیم و امسال با بهره‌برداری از ۲۵ هزار متر مکعب جدید، این عدد به ۶۰ درصد برسد.

حق‌شناس با اشاره به لزوم تأمین ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل تصفیه‌خانه‌ها و اتصال ۲۸ روستا به شبکه، ادامه داد: این موضوع در جلسه پیش‌روی ستاد احیای تالاب‌های کشور مطرح خواهد شد، که اگر موفق به دریافت این مبلغ شویم، کل ظرفیت تصفیه‌خانه‌ها تکمیل خواهد شد.

استاندار گیلان با بیان اینکه آنچه باقی می‌ماند، اجرای کامل شبکه فاضلاب در چهار شهر اصلی اطراف تالاب است که طبق برآوردها نیازمند ۱۷ هزار میلیارد تومان دیگر است، افزود: با این حساب، مجموع بودجه موردنیاز برای پایان این پروژه حیاتی به حدود ۲۷ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

وی با تاکید بر اینکه با تأمین ۸ هزار میلیارد تومان از این رقم در سال جاری، می‌توان تمامی تصفیه‌خانه‌های مربوطه را تکمیل کرد، گفت: این اقدام، گامی بلند در مسیر احیای تالاب انزلی خواهد بود.

حق‌شناس با اشاره به حساسیت‌های ملی نسبت به تالاب انزلی گفت: مسئله احیای این تالاب، فقط یک پروژه عمرانی یا زیست‌محیطی نیست، بلکه مسئله‌ای مرتبط با سلامت، اقتصاد، گردشگری و آینده زیستی گیلان است.

نماینده عالی دولت در استان گیلان، خاطر نشان کرد: امیدواریم با مشارکت دولت، مجلس و سایر نهادهای اثرگذار، این پروژه به سرانجامی شایسته برسد.

مسئله تالاب انزلی به صورت ویژه در هیئت دولت مطرح می شود

شینا انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور اظهار کرد:مشکلات حوزه تالاب انزلی و همه چالش‌هایی که باعث شده این اکوسیستم ارزشمند در فهرست تالاب‌های در معرض خطر یا همان فهرست “مونترو” قرار بگیرد از مصادیق بی‌توجهی به مساله محیط زیست در طول ادوار گذشته است.

وی تصریح کرد: مشکلات حوزه تالاب انزلی از جمله ورود فاضلاب شهری و روستایی، ورود زه‌آب‌های کشاورزی، ریز مغذی‌ها، کاهش اکسیژن محلول در آب، احداث کنار گذر، گونه‌های مهاجم، عدم اختصاص نیاز آبی محیط زیستی موجب شده در فهرست تالاب‌های در معرض خطر قرار گیرد.

انصاری با اشاره به نام‌گذاری امسال با عنوان سرمایه‌گذاری برای تولید از سوی رهبر معظم انقلاب؛ مقصود از تولید را تولیدی همسو با محیط زیست و توسعه‌ای پایدار عنوان کرد و افزود: در غیر این صورت حاصل، آلودگی‌ها و مسائل فزاینده‌ای خواهد بود که ادامه زندگی و سلامت انسانها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: در جلسه آینده هیات دولت گزارشی از سفر به استان گیلان به رئیس جمهور ارائه خواهد شد و به طور ویژه موضوع تالاب انزلی مطرح و اقداماتی که می‌توان به عنوان راهکارهای عاجل و اولویت‌دار انجام داد، ارائه خواهد شد.

وی تصریح کرد: مصوبات این جلسه پیگیری خواهد شد و در جلسه بعدی ستاد مدیریت و احیای تالاب‌ها موضوع تالاب انزلی در دستور کار قرار می‌گیرد تا مصوبات خوبی با قید مسائل و منابع مالی حاصل شود.

انصاری اظهار کرد: افزایش ذی‌نفعان مباحث محیط زیستی یکی از اولویت‌های محیط زیست با نگاه اجتماع محور است، با توجه به ذی‌نفعان و معیشت جوامع محلی می‌توان پایداری را در حوزه محیط زیست تضمین کرد بر این مبنا باید بتوانیم با جلب مشارکت جوامع محلی مسائل و مشکلات را رفع کرد.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست یکی از دغدغه‌های این سازمان را تولیدات کشاورزی آلوده به سموم کشاورزی دانست و افزود: این مساله در همه استان‌هایی که محصولات کشاورزی در وسعت زیاد دارند باید به لحاظ فلزات سنگین و آلاینده‌های مختلف از نظر سلامت مردم مورد رصد قرار گیرد.

 

لینک کوتاه : https://armaneguilan.ir/?p=6127

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.