• امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 22 January - 2025
کل اخبار 1095اخبار امروز : 6
0
استاندار گیلان در بازدید از انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری:

توسعه شیلات؛ راهکار اساسی رونق اقتصاد دریامحور

  • کد خبر : 5071
  • ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۱
توسعه شیلات؛ راهکار اساسی رونق اقتصاد دریامحور
استاندار گیلان یکی از مهمترین محورهای سیاست های کلی اقتصاد دریامحور ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری را مسئله شیلات برشمرد و گفت:توسعه این امر از مهم‌ترین زیربخش‌های اقتصادی در تامین امنیت غذایی، تجارت، اشتغال‌زایی، کارآفرینی و محرومیت‌زدایی در کشور و راهکاری کلیدی برای رونق اقتصاد دریامحور است.

به گزارش پایگاه خبری آرمان گیلان، هادی حق‌شناس صبح امروز (چهارشنبه) در جریان بازدید از بخش های مختلف انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، همچون مرکز بانک ژن  واقع در بخش سنگر شهرستان رشت، با مسئولان حوزه شیلات و مدیران مرکز پرورش انواع ماهیان خاویاری دیدار و گفت و گو کرد.

وی در جمع  مسئولان انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری با قدردانی از زحمات مدیران، کارشناسان و متخصصان حوزه پرورش ماهیان خاویاری در این انستیتو اظهار کرد: اقدامات صورت گرفته در این مرکز در راستای تولید و ذخیره‌سازی ماهیان خاویاری امر بسیار ارزشمندی است.

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به ظرفیت استان در حوزه شیلات و پرورش انواع ماهیان گرمابی، سردآبی و خاویاری گفت: بدون شک یکی از مزیت‌های فوق العاده گیلان شیلات است، ولی در چند دهه گذشته شیلات آنچنان که باید جدی گرفته نشده و نقطه انحراف در این حوزه از سال ۵۳ آغاز شد.

حق شناس با بیان اینکه در سال ۵۶ قیمت بشکه نفت از سه دلار به ۱۰ دلار رسید ولی کشور با جمعیت ۲۶ میلیونی کماکان با مشکل اقتصادی مواجه بود، افزود: در سال ۵۶ روزانه ۶ میلیون بشکه نفت در کشور تولید می‌شد و آن منابع را به جای خرج در حوزه داخلی و کمک به زیرساخت‌های کشور، برای احداث فاضلاب به شهرهای لندن و پاریس وام می دادند.

وی با تأکید به عدم توجه به توسعه شیلات و دیگر زیرساخت‌های کشور در برهه های مختلف گفت: آنچنان که باید به این حوزه مهم توجه نشده و باید عقب ماندگی های آن به سرعت بیشتر جبران شود.

استاندار گیلان یکی از مهمترین محورهای سیاست های کلی اقتصاد دریامحور ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری را مسئله شیلات برشمرد و تصریح کرد: در حوزه اقتصاد دریامحور همه نگاه‌ها معطوف به کشتی‌سازی و توسعه بنادر شده است که البته به حق نیز می‌باشد، ولی نباید به این بهانه از حوزه شیلات که محور امور است غافل شویم.

وی با بیان اینکه اصلی‌ترین زایشگاه طبیعی ماهیان در کشور تالاب‌ بین‌المللی انزلی بوده است، گفت: در چند دهه گذشته آنقدر به وضعیت تالاب بین‌المللی انزلی بی توجهی شد که اکنون رو به نابودی است.

حق شناس تاکید کرد: شناخت کافی از اقتصاد شیلات و آموزش و ترویج آن نقش اساسی در سلامت جامعه و توانمندسازی صادرات کشور خواهد داشت.

وی تصریح کرد: صنعت شیلات، یکی از نقش‌آفرینان اصلی توسعه دریامحور است و مردمی‌ترین و درون‌زاترین فعالیت در حوزه‌های مختلف، بحث‌های شیلات و گردشگری است.

خاویار ایران به عنوان گرانبهاترین محصول شیلاتی در تجارت بین المللی شناخته می شود و دریای خزر با بیشترین تنوع ماهیان خاویاری در جهان، خاستگاه خاویار است.

با وجود سابقه  صد ساله تحقیقات شیلاتی در ایران، به دلیل اهمیت موضوعات مرتبط با ماهیان خاویاری در زیستگاه منحصر به فرد دریای خزر، انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری (ISRI) در سال ۱۳۷۳ تأسیس شد.

حفاظت از ذخایر طبیعی ماهیان خاویاری و توسعه پایدار آبزی پروری ماهیان خاویاری دو رویکرد اصلی تحقیقاتی است که توسط مؤسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر دنبال می شود.

در سال ۱۳۹۹، حدود ۱۳۰ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در بخش پرورش گونه های مختلف ماهیان خاویاری به منظور تولید گوشت و خاویار در کشور در حال فعالیت هستند کهانستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری پشتیبان علمی آنها است.

لینک کوتاه : https://armaneguilan.ir/?p=5071

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.