به گزارش پایگاه خبری آرمان گیلان، مسعود صادقی تصریح کرد: تلفات شبکه های توزیع نیروی برق درصد قابل توجهی از کل تلفات شبکه الکتریکی صنعت برق درکل کشور می باشد و باتوجه به این موضوع، سرمایه گذاری در جهت کاهش تلفات انرژی می تواند باعث آزاد سازی ظرفیت تولید شده و این خود به این معنی است که با انجام سرمایه گذاری مناسب و مهندسی شده می توان به جای ساخت نیروگاه های پرهزینه، تلفات شبکه الکتریکی را کاهش داد.
وی تاکید کرد: این موفقیت در گیلان و کاهش تلفات مذکور نتیجهی برنامه ریزی علمی و تلاشهای مستمر تیم فنی و اجرایی ما در شرکت توزیع نیروی برق است که با استفاده از فناوریهای نوین و بهینهسازی فرآیندها، توانستهاند عملکرد شبکه را بهبود بخشند.
مدیر عامل توزیع برق گیلان به اقدامات انجام شده در این راستا اشاره کرد و افزود: فرسودگی شبکه از جمله مواردی است که نرخ تلفات شبکه ها را افزایش می دهد و از این رو از ابتدای سال تاکنون بیش از ۷۲۰ کیلومتر شبکه با فناوری کابل خودنگهدار جایگزین شبکه های سیمی فرسوده شده است.
وی از سرویس به موقع خطوط بعنوان عاملی مهم در کاهش تلفات شبکه یاد کرد و گفت: از ابتدای سال تا کنون با برنامه ریزی دقیق و با اجرای طرح تاب آوری بیش از ۱۲۵ فیدر و بالغ بر ۲۸۰ کیلومتر شبکه فشار متوسط اصلاح و مورد بهینه سازی قرار گرفته است.
صادقی اضافه کرد: جایابی نقاط بهینه نصب خازن جهت بهبود پروفیل ولتاژ ، جمع آوری انشعابات غیر مجاز و مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز، تعویض و جایگزینی کنتورهای معیوب، تست و بازرسی کنتورها،نصب ترانس به منظور رفع ضعف ولتاژ و کاهش شعاع تغذیه شبکه فشار ضعیف و انتقال ترانس به مرکز ثقل بار، بالانس کردن بار فازهای شبکه فشار ضعیف از جمله مهم ترین اقدامات شرکت توزیع نیروی برق استان گیلان برای کاهش تلفات شبکه بوده است.
وی با اشاره به دستاور برتر توزیع برق گیلان درکل کشور در مبحث کاهش تلفات اعلام کرد: این شرکت موفق شده است تا تلفات شبکههای برق استان را از ۱۱.۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ به ۱۰.۵ درصد در طی نه ماه سال جاری کاهش دهد.
صادقی خمامی در ادامه گفت: کاهش تلفات شبکه نه تنها به بهبود کیفیت خدمات ارائه شده به مشترکین کمک میکند، بلکه حفظ منابع انرژی و کاهش هزینههای عملیاتی را نیز در پی خواهد داشت.
وی همچنین به نقش کلیدی پایش دقیق و علمی شبکه های توزیع برق اشاره کرد و افزود: توزیع برق گیلان دارای مجهز ترین مرکز پایش کل کشور می باشد و با استفاده از سیستمهای هوشمند بصورت روزانه بر مدیریت بار و عملکرد شبکه ها نظارت می کند.
در پایان، مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان گیلان از همکاری و همراهی مردم و مشترکین در این مسیر قدردانی کرد و گفت: امیدواریم با ادامه این روند، بتوانیم به اهداف بلندمدت خود در زمینه کاهش تلفات و بهبود کیفیت خدمات دست یابیم و این وعده را به هم استانی های عزیز گیلانی می دهیم که در کوتاه ترین زمان ممکن تک رقمی شدن تلفات در استان را محقق خواهیم کرد.