مرحله استانی دومین جشنواره ملی سرود آفرینش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان «نغمههای روشن فردا» به ایستگاه پایانی رسید و گروههای برگزیده این رویداد هنری در استان گیلان شناخته شدند.
این مرحله از جشنواره فرآیند محور که با شرکت ۶۰ گروه سرود کانونی، آزاد و مخاطبان با نیازهای ویژه و راهیابی ۱۰ گروه به بخش پایانی مرحله استانی در گیلان همراهبود، صبح و عصر پنجشنبه در سالن سینمای اداره کل کانون پرورش فکری کودکان نوجوانان برگزار شد.
سرود تمرین هنرمندانه همدلی است
«سیدجلیل میرعظیمی» با اشاره به شرکت بیش از ۱۲۰۰ شرکت کننده در قالب بیش از ۶۰ گروه سرود اظهار کرد: سرود، تمرین هنرمندانه همدلی است و برگزاری این جشنواره فرصتی برای نشاط بخشی به آینده سازان، مهارتآموزی، تمرین مدیریت و رهبری برای نسل کودک و نوجوان فراهم میکند.
وی ظرفیتهای گسترده استان گیلان در حوزه سرود و خلق آثار فاخر در این زمینه را یادآور شد و با بیان اینکه گیلان زمین قطب سرود کشور، خاستگاه ابوذر روحی و دیار برآمدن سرود «سلام فرمانده»، به عنوان یک سرود تأثیرگذار در عرصه ملی و بینالمللی است، افزود: بسط و گسترش این هنر سرود و جریانسازی فرهنگی با بهرهگیری از این ابزار کارآمد ضرورت دارد.
میرعظیمی از برنامههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان برای گشایش دبیرخانه دائمی جشنوارههای سرود کشور در استان خبر داد و ادامه داد: از متولیان این حوزه برای نیل به این هدف استقبال میکنیم.
مدیرکل کانون استان گیلان به هدف غایی و نهایی فعالان عرصه فرهنگ اشاره داشت و با بیان اینکه تربیت فرزندانی صالح و سربازانی برای امام زمان (عج) در اولویت است، گفت: استمرار حرکت در این مسیر باید در دستور کار قرار گیرد.
حرکتهای فرهنگیهنری، جامعه را بیمهمیکند
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان هم از حاضران در این مراسم بود و با قدردانی از دستاندرکاران کانون پرورش فکری، اعضا و خانوادهها در برگزاری مرحله استانی این جشنواره ملی گفت: این رویداد فرهنگی، حرکتی زیبا و ماندگار است و آینده کودکان و نوجوانان را بیمهمیکند.
محمدرضا داوطلب در ادامه، از هفتصد شهید دانشآموز استان گیلان یادکرد و افزود: امنیت و آسایش حاکم بر جامعه و ایجاد فرصت برای برگزاری این جشنوارهها، گویای از خودگذشتگی دانشآموزانی است که برای حفظ و صیانت از اسلام، انقلاب و امنیتآفرینی از حضور در مدرسه و کلاس گذشتهاند.
وی دراین میان، خاطره ۲۳ شهید کودک استان را گرامیداشت از حاضران دعوتکرد تا ضمن تلاش برای ادامهدادن مسیر این شهدا، قدردان ایثار این بزرگواران باشند.
هنر ایرانزمین، ریشه در آموزههای اسلامی دارد
رئیس سازمان بسیج فرهنگیان استان گیلان نیز ازدیگر میهمانان آیین پایانی مرحله استانی دومین جشنواره ملی سرود کانون در گیلان بود و ضمن تاثیرگذار توصیفکردن برگزاری این جشنوارهها و بهرهگیری از هنر سرود گفت: لازم است با شعر و موسیقی و درعینحال دست و دلهای پاک، مبانی پاک و ارزشی را تبلیغ کنیم.
محمد صدیقی درهمینزمینه به جانبخشی سرود سلامفرمانده به هنر سرود در کشور و جهان اسلام اشاره داشت و با خاطرنشانکردن پیشینه کشور در عرصه نمایش، موسیقی و سرود گفت: آنچه اهمیتدارد، ایجاد پیوند هرچه بیشتر نسل کودک ونوجوان با فرهنگ و هنری است که ریشه در دین مبین اسلام و آموزههای اسلامی دارد.
ادامهبخش این مراسم نیز نمایش کلیپی از آثار گروههای سرود شرکتکننده در جشنواره، هنرنمایی نوجوان گیلانی با بهرهگیری از آواها و نغمههای بومیمحلی و اجرای گروههای سرود منتخببود.
هیئتداوران این مرحله از جشنواره متشکل از: رضا شاکی، داوود مسیحزاده و محمود فرضینژاد هم ضمن خوانش بیانیه پایانی، به تجلیل از دستاندرکاران برگزاری این رویداد هنری و همراهی ارزشمند کودکان، نوجوانان و خانوادهها پرداختند و حضور پرشور آنان را امیدوارکننده ارزیابیکردند.
داوران همچنین، به ارایه پیشنهادهایی برای موفقیت هرچه بیشتر گروههای سرود شرکتکننده پرداختند و توجه به محدوده صدایی کودک و نوجوان و وسعت صوتی آنان را ضروری دانستند.
لزوم بهرهگیری از متخصصان عرصه موسیقی جهت زیباسازی ساختاری سرودها، طراحی صحنه متناسب با سرود و استفاده از هارمونیهای مختلف و استفاده موثر از تکخوان، ازدیگر مواردی بود که در بیانیه هیئت داوران بهآن اشارهشد
داوران درهمینحال، تناسب محتوای سرود با تصویر پسزمینه، لباس و زبان بدن را موردتاکیدقراردادند و انتخاب گروه متناسب با سن اعضا را خواستارشدند.
معرفیگروههای برگزیده نیز از دیگر برنامههای این آیین بود در این میان، گروه سرود«آیه گیلان» به سرپرستی «سیده آمنه فلاح زحمتکش» و «مربیگری منیژه واحد» از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان شهرستان لاهیجان، به عنوان گروه برتر کانونی معرفیشد.
هیئت داوران این جشنواره همچنین، گروه سرود مدرسه شهیده فرحنار معصومی از رشت را با سرود«ایران افتخارمن» به عنوان برگزیده بخش آزاد این رویداد هنری معرفیکرد.
هیئت داوری در این میان، گروه سرود «بچههای انقلاب» به سرپرستی «سیده آمنه فلاح زحمتکش» و مربیگری «منیژه واحد»، از کانون پرورش فکری لاهیجان و گروه سرود «بهار همدلی» از مرکز فرهنگی هنری کانون فومن به سرپرستی «بتول آقاجانی» و مربیگیر «آرش رخشنده» را به عنوان گروههای شایسته قدردانی اعلام کرد.
گروه ارزیابی درهمینحال، «مهدی پوریوسفی» از گروه سرود«سلیمانیها»ی شهرستان لنگرود را به عنوان تکخوان برگزیده شناخت.
پایان بخش این مراسم نیز تجلیل از گروههای برگزیده و شایسته تقدیربود و درپایان نیز حضور حاضران، در قاب تصویر خاطره شد.
شایانذکر است، دومین جشنواره سرود «نغمههای روشن فردا» با موضوعهای محوری سرزمین من (ایران، وطن، پرچم و…)، دفاع مقدس، ایثار و شهادت، نامآوران (شخصیتهای تاریخی و انقلابی)، مراسم و مناسبتهای ملی و آیینی و آزاد فراخوان شد.