به گزارش پایگاه خبری آرمان گیلان، هادی حقشناس امروز۲۰ فروردین در جلسه شورای هماهنگی بانکهای استان در استانداری با اشاره به نامگذاری شعار سال به نام “سرمایه گذاری برای تولید” اظهار کرد: سرمایه گذاری برای تولید در گیلان با توجه به ظرفیتهایی که وجود دارد، به نسبت دیگر استانها راحتتر قابل تحقق است، به این علت که در گیلان میتوان با سرمایهگذاری کوتاهمدت سریعتر به نتیجه رسید.
وی افزود: در بخش کشاورزی گیلان هم میتوان در کوتاه مدت و هم بلند مدت با گذراندن مراحل کاشت، داشت و برداشت به نتیجه رسید؛ یا در بخش خدمات با ایجاد واحد بومگردی در کوتاه مدت به سرمایه رسید، همچنین گردشگری دریامحور از دیگر ظرفیتهای استان است که جای کار دارد.
استاندار گیلان بیان کرد: امروز با وجود تنوعی که در حمل و نقل وجود دارد، کمتر از ظرفیت حمل و نقل دریایی استفاده شده، ظرفیتی الان داریم که میتوان بین منطقه آزاد و بندر انزلی بجای خودرو با شناورهای مسافربری تردد کرد، لذا سرمایه گذاری در این بخش توجیه دارد.
وی با اشاره به گسترش روابط تجاری با کشورهای حاشیه دریای خزر، گفت: ایجاد بازارچه مرزی در آستارا یک مزیت فوقالعاده است، باتوجه به اینکه کلانشهرها هر ساله آلودهتر و شلوغتر میشوند، استان گیلان مقصد بیشتر مسافران و افراد از کلانشهرها میشود، باید زیرساخت لازم را در همه بخشها تقویت کرد.
استاندار گیلان با اشاره به جذابیتهای حمل و نقل هوایی بیان کرد: در حال حاضر یک خط هوایی خارجی در فرودگاه رشت فعال شده و به دنبال گسترش حضور خطوط خارجی هستیم، تا حمل و نقل برای گردشگران داخلی و خارجی تسهیل شود.
وی تاکید کرد: نکته کلیدی این است که منابع برای سرمایه گذاری وجود دارد اما سرمایه گذاری مدنظر این است که در بخش مولد یا تولید باشد، نه سرمایه گذاری در بخش سوداگری و غیر مولد؛ سرمایه گذاری برای خرید سکه و ارز اتفاق نیفتد چون مولد نیست.
وی با بیان اینکه اگر سرمایه گذاری در بخش واقعی اقتصاد به طور مشخص در بخشهای صنعتی، کشاورزی و خدمات اتفاق بیافتد، منجربه اشتغالزایی، تولید کالا و خدمات میشود. در صورتیکه اگر سرمایه به سمت سوداگری برود صرفا به دلیل سود و منافع شخصی بیشتر است.
حقشناس تصریح کرد: برای اینکه شعار سال محقق شود بخشی از آن به سیاستها و متغیرهای کلان اقتصادی برمیگردد، اگر نرخ تورم کاهشی شود و اطمینان در شرایط اقتصادی اتفاق بیافتد و اقتصاد قابل پیشبینی باشد، قطعا سرمایه گذاری بجای خرید خودرو، طلا، سکه و ارز به سمت بخش واقعی یعنی سرمایه گذاری میان مدت و بلندمدت میرود.
استاندار گیلان با بیان اینکه اقتصاد ایران، بانکپایه است، تصریح کرد: گیلان به لحاظ ظرفیت اقتصادی و سهم در تولید ناخالص ملی، وجود دریا، جنگل، جلگه، منطقه آزاد، فرودگاه بین المللی از سهم بسزایی در چرخه اقتصادی کشور برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه سهم استان در بازرگانی کشور بسیار ناچیز است، افزود: به عنوان مثال وقتی در تولید مرغ رتبه دوم، سوم کشور هستیم، بانکها باید این سرمایهها را جذب کنند.
استاندار گیلان با تاکید بر اینکه نسبت مصارف به جذب و تخصیص منابع بانکی متناسب با ظرفیت استان گیلان باشد، گفت: گیلان باید جزو ۱۰ استان اول در جذب مصارف باشد و متناسب با ظرفیت استان تخصیصها بهینه شوند، نسبت مصارف به منابع بانکی متناسب با ظرفیتهای استان شود.
وی خاطرنشان کرد: ۲۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید استان در سالجاری است که همه باید کمک کنند تا جذب شود. وقتی در ۲۰ روز نخست امسال مسافران و گردشگران ۳ همت در استان خرج کردند، پس باید ظرفیتها و زیرساختهای گردشگری را تقویت کرد.
احمدرضا رجبی، دبیر شورای هماهنگی بانکهای استان هم در این نشست گفت: سال گذشته در بخش ازدواج ۱۹ هزار و ۴۷۰ فقره پرداختی به ارزش ۶۴۱۹۶ هزار میلیارد ریال، در بخش فرزندآوری هم ۱۲ هزار و ۳۹۸ فقره معادل ۸۳۲۳ میلیارد ریال، در بخش تسهیلات اشتغالزایی ۱۳هزار و ۲۹۱ میلیارد ریال، ساخت مسکن ۳۳۹۹۱ تسهیلات پرداخت شد.