وی پیشنهاد برگزاری جلسه ای مابین وزیر اقتصاد، دبیر شورایعالی و کمیسیون اقتصادی در این خصوص جهت حصول به نظر مشترک را مطرح و تصریح کرد: این امر مقدمه ای برای احیای دیگر بخش های قانونی مناطق آزاد خواهد بود.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس دوازدهم با اشاره به برخی انتقادات در خصوص عدم اجرای ماده ۶۵ قانون احکام دائمی توسعه؛ اجرای آن را از جمله مسئولیت های هر سازمان منطقه آزاد عنوان کرد و گفت: آماده پیگیری اعمال قانون و مقررات مناطق آزاد از سوی سایر نهادها و ارگان ها هستیم و در ارتباط با تسری قوانین، با انجام مکاتبات توسط شما، فرصت پیگیری به وسیله هیات تطبیق قوانین مجلس مهیا خواهد آمد.
سید شمس الدین حسینی با ارائه تحلیلی از تحقیقات خود در خصوص مناطق آزاد در دهه هفتاد شمسی؛ تخصیص ارز برای واحدهای تولیدی این مناطق را با فلسفه وجودی آنها در تناقض ارزیابی کرد و گفت: اگرچه در ابتدای فعالیت یا برای طرح های زیرساختی این موضوع قابل پذیرش بوده اما منطقه آزاد نباید مصرف کننده خالص ارز باشد، چراکه مناطق آزاد برای تمرین صادرات ایجاد شده و ارزهای مورد نیاز فعالین اقتصادی می تواند از طریق صادرکنندگان همان مناطق تأمین گردد.
وی از آمادگی کمیسیون اقتصادی برای ایجاد مشوق ها و سازوکارهای قانونی برای تسهیل و توسعه صادرات در مناطق آزاد خبر داد و افزود: منطقه آزاد باید مبتنی بر مزیت و مبدل ظرفیت به فرصت های جدید باشد، و با عنایت به نقش مهم استان های شمالی در تولید غذای کشور؛ استفاده از صنایع تبدیلی و ایجاد پایانه های صادراتی محصولات کشاورزی در منطقه آزاد انزلی که در رقابت با بازارهای اوراسیا و روسیه قرار دارد به عنوان یک راهبرد باید در دستور کار قرار گیرد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی حضور در منطقه آزاد انزلی را اولین جلسه رسمی در مناطق آزاد اعلام کرد و با قدردانی از تلاش های فعالین اقتصادی و سرمایه گذاران این منطقه از تلاش های نمایندگان مجلس و مدیران استانی برای توسعه محدوده نخستین منطقه آزاد شمال کشور تشکر نمود.
گفتنی است در این نشست نمایندگان تشکل های صنفی سه گانه منطقه آزاد انزلی به بیان نقطه نظرات خود در خصوص مسائل و مشکلات فعالیت اقتصادی و سرمایه گذاری در این منطقه پرداختند.