به گزارش پایگاه خبری آرمان گیلان، هادی حقشناس ظهر امروز(سه شنبه) در نشست مدیران، کارگران کارخانه چوکای تالش با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در سالن اجتماعات این کارخانه برگزار شد با بیان اینکه علیرغم تمامی مشکلات کارخانه چوکا، ساختارش سالم و دست نخورده باقی مانده است، اظهار کرد: این کارخانه در گذشته با سوء مدیریت بسیار مواجه بود و در طول زمان طولانی به این حال و روز دچار شده است، لذا برای احیای کامل این واحد تولیدی نیاز به زمان خواهد بود.
وی با تأکید بر لزوم توجه به حل بدهیهای استانی کارخانه چوکای تالش گفت: در خصوص بدهی های استانی کارخانه چوکا از ادارات متولی می خواهم ضمن تسهیل در کار، نسبت به تقسیط بدهی ها اقدام شود.
استاندار گیلان عمده مشکلات کارخانه چوکا را بدهیهای جاری دانست و بیان کرد: از بانک های رفاه و صنعت و معدن می خواهم نسبت به ارائه تسهیلات جهت رفع مشکلات سرمایه در گردش این واحد تولیدی اقدام کنند.
حقشناس با اشاره به تاریخچه شرکت چوکا و جدا شدن آن از شرکت شفارود که منجر به خسارات راهبردی به این مجتمع شد، افزود: در خصوص شرکت های چوکا و شفارود باید یک متولی ثابت تصمیمگیری کنند در غیر این صورت، بار دیگر در حوزه مدیریتی دچار مشکل خواهیم شد.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه چوکا نه متعلق به منطقه تالش بلکه به تمام گیلان تعلق دارد و همه استان باید دغدغه احیای این کارخانه را داشته باشند، افزود: امید مردم غرب استان به احیای مجدد این کارخانه است که روزگاری با ۴ هزار نفر نیرو، قطب اول تولید کاغذ در خاورمیانه بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نصف جمعیت گیلان تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند، افزود: استان گیلان فاقد بیمارستان تامین اجتماعی جنرال است که در این خصوص از وزیر تعاون و ریاست سازمان تأمین اجتماعی درخواست دارم به این مسئله توجه ویژه کنند.
استاندار گیلان با اشاره به تلاش هایی که در گذشته برای فروش زمین های رشت الکتریک در حال انجام بود، تصریح کرد: به هیچ وجه اجازه فروش اراضی رشت الکتریک را نمیدهیم، لذا این آمادگی وجود دارد از این ظرفیت جهت احداث مجتمع های رفاهی مختص کارگران استفاده شود.
حقشناس با بیان اینکه ۱۷ مددجوی سازمان بهزیستی در آتش سپری امام زاده ابراهیم شفت همه دارایی آنان از بین رفته است، تصریح کرد: که از وزیر کار درخواست دارم که دستوری به سازمان بهزیستی داده و هر کدام ۳۰۰ میلیون تومان بلاعوض به این خانوارها پرداخت کنند.
وی با اشاره به کمبودهای خودروی اورژانس اجتماعی در گیلان، گفت: با صدور مجوز واردات خودروهای اورژانس اجتماعی با استفاده از ظرفیت منطقه آزاد انزلی، این مشکل قابل برطرف شدن است.
استاندار گیلان با اشاره به تردد ۸۰ کشتی با پرچم جمهوری اسلامی در دریای خزر، این رشد را در مقایسه با گذشته چشمگیر دانست و افزود: شرکت کشتیرانی دریایی خزر یکی از شرکتهای زیرمجموعه شرکت شستا سازمان تأمین اجتماعی بوده و بزرگترین ناوگان دریایی در خزر است که منجر به رشد تجارت حوزه دریا نیز شد.
حقشناس با تاکید بر لزوم توجه به افتتاح مارینا منطقه آزاد انزلی و بندر انزلی افزود: با تامین زیر ساختها و ایجاد اسکله های تفریحی و سرمایه گذاری های مناسب در زمینه گردشگری دریایی، می توان از کشتی های کوچک جهت سف بین شهری دریایی در گیلان جهت رونق گردشگری و اقتصاد بهره گرفت.
احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با بیان اینکه توسعه ایران در گرو توسعه مناطق مختلف است، اظهار کرد: شرکتهایی در کشور وجود دارند که موتور اقتصاد کشور هستند که باید سپرده و مدیرانش در همان استان باشد در غیر این صورت آن واحد پیشرفتی نخواهد کرد.
وی با اشاره به ظرفیت بینظیر کارخانه چوکا تالش در خاورمیانه گفت: شرکت چوکا در خاورمیانه بی نظیر است که با سو مدیریت هر سال با افول مواجه شده و اکنون از ۴ هزار کارگر به ۶۵۰ نفر رسیده است در حالی که میتواند با احیای ظرفیت های این مجتمع دوباره به اوجش برگردد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر اراده برای اصلاح سیستم مدیریتی در چوکای تالش بیان کرد: برای شرکت چوکا در مدت زمان یک ماه باید یک مدیر متخصص با اولویت نیروهای مشخص شده، زیرا یکی از عوامل نابودی کارخانه چوکا انتخاب مدیران سیاسی بوده است.
میدری یکی از دلایل مشکلات موجود در حوزه واحدهای عظیم تولیدی را جذب نیروهای غیر کارشناس و غیر متخصص دانست و بیان کرد: در یک برههای ۴۰۰ نیروی کار به کارخانه چوکا تالش اضافه شد در حالی که اصلا نیاز به جذب چنین نیرویی نبوده و همین امر سبب شد تا این کارخانه زمینگیر شود.
وی با بیان اینکه شعار دولت چهاردهم در خصوص وفق ملی محدود به حوزه های سیاسی و اجتماعی نمی شود ، افزود: باید به دنبال وفاق اقتصادی جهت حل مشکلات این حوزه نیز باشیم و با همین رویه کارخانه چوکا را از سوء مدیریت نجات داده و آن را احیاء کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی دیگر از مشکلات کشور را عدم برطرف شدن موانع تولید دانست و بیان کرد: برای حل کارخانه چوکا در حال حاضر طرحی نمیتوان داد، ولی پیشنهاد دارم در مرحله نخست مدیری دارای برنامه انتخاب کرده و با استفاده از ظرفیت چوبهای تخریب شده جنگلی برای افزایش تولید در کارخانه چوکا استفاده کنیم.
به گفنه میدری، همکاری بین دستگاهی برای احیای کارخانه چوکا انجام شده و یک تیم کارشناسی علمی و دقیق برای افزایش ظرفیت این کارخانه انتخاب خواهد شد
در ادامه این جلسه مدیران و کارگران کارخانه چوکا به بیان دغدغه ها و راهکارهای خود جهت حل مشکلات این شرکت پرداختند و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز بر لزوم کارشناسی دقیق جهت رفع مشکلات و استفاده از همه ظرفیت ها جهت احیای این کارخانه تاکید کرد.