به گزارش پایگاه خبری آرمان گیلان، هادی حق شناس امروز (چهارشنبه) در جلسه شورای گفت و گوی دولت با بخش خصوصی با بیان اینکه سهامداران این شهر صنعتی باید به تکالیف خود در قبال این شهر عمل کنند افزود: نخست باید مشخص شود یک هزار و ۳۰۰ هکتار از ۲ هزار و ۲۸۸ هکتار زمینی که به این شهرک صنعتی اختصاص یافته به چه اشخاصی واگذار شده است.
وی فلسفه تشکیل شرکتهای شهرکها و شهرهای صنعتی را جلوگیری از پراکندگی واحدهای صنعتی و امکانات آب، برق و گاز در شهرها اعلام کرد و گفت: دولتها برای کاهش هزینهها واحدهای صنعتی را در قالب شهرکها و شهرهای صنعتی ساماندهی کردند و در بخش کشاورزی نیز نواحی صنعتی تشکیل شد؛ لذا اگر شهر صنعتی بتواند به ۲ هزار هکتار مصوب شده برگردد به نفع استان خواهد بود.
وی اظهار کرد: در جلسه آتی هرکدام از موانع، چالشها، معضلات و همچنین نهاد و ارگانهایی که این اراضی را در اختیار گرفتهاند بررسی و مطرح شوند.
استاندار گیلان تصریح کرد: استان نیز آمادگی دارد در صورتی که افراد حقیقی و یا حقوقی در این اراضی فعالیت صنعتی انجام نمیدهند، موانع حقوقی را رفع کند.
حق شناس از مدیرعامل شهر صنعتی رشت خواست برنامهای ارائه کند تا بتوان به توسعه این شهر که در جوار راه آهن واقع شده کمک کرد و افزود: مالیات اخذ شده حاصل از سود درآمد فعالیت اقتصادی باید صرف توسعه فضای کسب و کار شود و سهامداران باید به رفع مشکلات این شهرصنعتی کمک کنند.
وی اظهار کرد: در این شهر صنعتی بیش از ۲۰ هزار نفر کار می کنند؛ درحالی که این استان ۱۰ شهر زیر ۲۰ هزار خانوار جمعیت دارد و این به آن معنا است که هر خدماتی که به این شهرها ارائه میشود باید به شهر صنعتی نیز ارائه شود که آورده بیشتری برای استان خواهد داشت.
استاندار گیلان تصریح کرد: باید اساسنامه این شهر در اختیار اعضای شورای گفت و گو قرار گیرد تا شخصیت حقوقی این شهر صنعتی مشخص شود؛ پیشنهاد میکنم جلسه فوقالعادهای تشکیل و به شخصیت حقوقی شهر صعتی رشت رسیدگی شود.
حق شناس ادامه داد: در کمیتههای مرتبط با شورای گفت و گو باید قوانین، آئیننامهها و بخشنامههایی که مانع کسب و کار هستند بررسی و در این شورا مطرح شود؛ نتایج حاصله به شورای گفت و گو کشور منعکس تا فرآیند اصلاح آن در دولت، وزارتخانههای مربوطه و سایر مجموعهها دنبال شود.
وی گفت: گاه دستگاه دولتی به علت فهم ناصحیح از قانون موانعی برای فعالان اقتصادی ایجاد میکنند که این موانع باید در استان حل شود؛ برای رفع مشکلات حمل زباله این شهر نیز به شورای گفت و گو دولت و بخش خصوصی کشور پیشنهاد خواهیم کرد سه درصد ارزش افزودهای که از واحدهای تولید اخذ میشود در اختیار پنج شهر صنعتی کشور قرار گیرد تا خود در خصوص حل مشکل زباله این شهرها اقدام کنند.
وی اضافه کرد: باتوجه به استقرار برخی از واحدهای تولیدی بزرگ کشوری در این شهر صنعتی آسفالت و فضای سبز این شهر زیبنده استان نیست؛ باید دستگاههای مختلف باهمکاری بیشتر به بهبود وضعیت شهر صنعتی رشت کمک کنند.
استاندار گیلان در این جلسه اظهار کرد: شورای گفت و گو تکلیفی قانونی است؛ باید در آن مسائل مورد آسیب شناسی، تجزیه و تحلیل قرار گیرند تا به راهکاری مشترک برای حل آن مساله دست یابیم و به گونهای نباشد که چند مساله مطرح شود و همه آنها ابتر بمانند .
در این جلسه همچنین دادستان مرکز استان گیلان، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان، مدیرعامل شهر صنعتی رشت و تعدادی دیگر از اعضای شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.