به گزارش پایگاه خبری آرمان گیلان، دکتر محمد دوستار در حاشیه مراسم تشییع شهید جمهور طی گفت و گویی، ضمن تسلیت شهادت رئیس جمهور و همراهانش در سانحه سقوط بالگرد، اظهار کرد: آیت الله سید ابراهیم رئیسی ویژگیهای ممتاز بسیاری داشت، البته همه کسانی که تربیت یافته مکتب اسلام هستند ویژگیهای منحصربه فردی دارند که نقش و ماندگاری آنها را در طول انقلاب اسلامی شاهد بودیم.
وی افزود: ما این ظرفیت را در اسلام داریم که شخصیتهای عالم و ممتازی را به جامعه تحویل دهیم، یکی از این بزرگواران آیتالله رئیسی بود که در کسوت ریاست جمهوری جان خود را تقدیم انقلاب و مردم کرد.
دکتر دوستار ساده زیستی را بارزترین ویژگی رئیس جمهور فقید دانست و گفت: ایشان، آن تشریفات مرسومی که برخی در پستی منصوب میشوند، دنبال میکنند و از اتاق کار خود کارها را رصد میکنند، نداشت.
وی با بیان اینکه آیتالله رئیسی در برخورد با مردم احترام ویژهای برای آنها قائل بود و همواره سعی میکرد تا در جریان مسائل و مشکلات مردم قرار گیرد، تصریح کرد: ایشان اعتقاد به حضور در جمع مردم بودن داشت و سعی میکرد بین خودش و مردم دیواری کشیده نشود، پیگیر مطالبات و درخواستهای مردم بود.
دکتر دوستار با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص آیتالله رئیسی، بیان کرد: ویژگی برجسته دیگر ایشان که در پیام مقام معظم رهبری عنوان شد جمله «رئیسی عزیز خستگی ناپذیر» بود که تاکنون برای کسی این جمله را به کار نبردهاند و سختکوشی و خستگی ناپذیری ایشان مورد توجه رهبر معظم انقلاب بود.
وی با بیان اینکه شهید آیت الله رئیسی برای انجام کارهای مردم شب و روز، تعطیلی و غیر تعطیلی نمیشناخت و شبانه روز برای حل مشکلات مردم کار میکرد، گفت: در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی، امور بینالملل و غیره برنامههای متنوع و تاثیرگذاری داشت.
سرپرست دانشگاه گیلان ادامه داد: در ایام تبلغیات انتخابات که رقابت بین نامزدها بسیار بود،همواره تأکید داشت که در تبلیغات به هیچ عنوان در چاپ بنر و پوستر اسراف نشود، در حالیکه به عنوان روسای ستادهای انتخاباتی تاکید میکردیم این موارد لازمه تبلیغات است اما ایشان تاکید داشت نیازی نیست و هیچ پولی صرف هزینه تبلیغات نکنید، لذا هر چه هم بود از محل کمکهای مردمی و دلی بود و تاکید ایشان بر این بود که زیاده روی در تبلیغات اصلا صورت نگیرد.
وی افزود: بعد از انتخابات هم باز به همین شکل که من رئیس جمهور همه مردم هستم و به قشر و سویه خاص وابستگی ندارم معتقد بود، یعنی آنچه که برای ایشان مهم بود جدیت و سختکوشی در کار بود و با اینکه در شرایط اقتصادی خاصی دولت را تحویل گرفت و ویروس کرونا شیوع پیدا کرده بود و ایشان مهار کرونا را به معاهدههای بینالمللی شرطی نکرد، پای کار ایستاد و به توانمندی دانشمندان داخلی تکیه کرد و با کشف واکسن سرانجام پس از مدتی زندگی به شرایط عادی برگشت.
سرپرست دانشگاه گیلان با اشاره به تدابیر آیت الله رئیسی در حوزه امور بین الملل گفت: ایشان در حوزه بین الملل برخی مسائل و مشکلاتی که چندین سال کشور دچار آن بود نظیر معاهدههای بینالمللی شانگهای، بریکس و روابطی که با کشورهای همسایه داشتیم، توانست با تدبیر و درایت حل کند و روابط را مجددا برقرار کند.
دکتر دوستار در خصوص نگاه آیت الله رئیسی به مسائل اقتصادی تصریح کرد: آیت الله رئیسی در مباحث اقتصادی تاکید داشت که اقتصاد باید به ریل واقعی و درست برگردد و نباید اقتصاد را مصنوعی مدیریت کنیم، در حالیکه که میتوانست با بیان غیر واقعی رضایت مردم را جلب کند اما مخالف این امر بود و اعتقاد داشت که باید قیمتها را واقعی کنیم تا فشار به مردم وارد نشود، شاید در اوایل مردم متحمل فشار اقتصادی شوند اما معتقد بود بگذارید من هزینه شوم اما مردم در رفاه باشند و آینده اقتصادی مردم تضمین شود. با وجود همه هجمهها علیه دولت شاهد بودیم سال گذشته تورم کاهش یافت. امسال هم برنامه همین بود که تورم کاهش پیدا کند.
وی بیان کرد: آیت الله رئیسی در حوزههای مختلف هیجانی تصمیم نمیگرفت بلکه تمام تصمیماتشان مبتنی بر عقلانیت و علم بود و آنچه را که به نفع مردم و نظام بود،دنبال میکرد، نمیخواست بین خودش و مردم دیوار باشد و رفتار مصنوعی نشان دهد.
سرپرست دانشگاه گیلان با بیان اینکه رئیس جمهور فقید سعی میکرد جامعه را با واقعیات اداره کند و همواره دنبال توسعه و رفاه کشور و همچنین تبعیت از مقام معظم رهبری بود، تصریح کرد: بارها در دیدارهای مختلف مسائل را مطرح میکردیم که ایشان تأکید داشت به خدا توکل کنید و مطیع مقام معظم رهبری باشید حتما مسائل و مشکلات حل میشود، به قدری به رهبر معظم انقلاب باورمند بود که ما هم آرامش میگرفتیم.
دکتر دوستار ادامه داد: همواره اخلاق سیاسی در مراودات و گفتگوها را رعایت میکرد و در ایام انتخابات ریاست جمهوری تاکید میکرد باید آداب و اخلاق اسلامی را در فعالیتهای سیاسی در اولویت قرار داد.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور به بستگان خود تاکید کرده بود که در فعالیتهای اقتصادی و اجرایی ورود نکنند، تصریح کرد: ایشان در سازمان بازرسی، قوه قضاییه و آستان قدس نگاه تحول گرایی داشت؛ برنامهها و ابتکارات جدید رقم میزد، در دولت هم همین نگاه را حفظ کرد تا مردم طعم خدمتگزاری را بچشند.
سرپرست دانشگاه گیلان با بیان اینکه رفتار و عملکرد آیت الله رئیسی بسیار شبیه شهید رجایی بوده، تصریح کرد: طی این چند روز که از آن سانحه تلخ میگذرد، میبینیم که مردم چقدر بی تاب و ناراحت هستند، این امر نشان میدهد که با رفتارهای برگرفته از صداقتی که داشت چقدر در دل مردم نفوذ کرده است. ما از اینکه چنین شخصیت برجسته علمی و اجرایی را از دست دادیم ناراحت هستیم اما در واقع این سید بزرگوار به آرزویش که شهادت بود، رسید.
دکتر دوستار تصریح کرد: انشاالله مدیران آینده هم از این نوع رفتارها درس بگیرند، قطعا جامعه اسلامی ما مدیران شایستهای دارد که میتوانند بر عرصه اجرایی قرار گیرند. به فرموده رهبر معظم انقلاب با رفتن یک خدمتگزار اخلالی در روند اجرایی کشور ایجاد نمیشود.
وی آیت الله رئیسی را عالم مجاهد دانست و افزود: شهید آیت الله رئیسی فقیه بود و در مسائل فقه اشرافیت کامل داشت، با این وجود نگاه کارشناسی را در فعالیتهای خودش دنبال میکرد و در نشستهای تخصصی با جامعه دانشگاهی، از نخبگان علمی مشورت میگرفت.