به گزارش پایگاه خبری آرمان گیلان، در این جلسه مدیر و کارشناسان استانی بانک خون بند ناف رویان استان گیلان درخصوص فعالیت های این مرکز در دهه گذشته در استان گیلان توضیحاتی دادند.
دکتر عاشورنیا معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان گفت: بیش از سه دهه از پیوند اولین خون بند ناف برای درمان کودک مبتلا به کم خونی می گذرد و در استان ما نیز از حدود یک دهه قبل این مرکز دایر شده است و تاکنون بیش از ۳۰۰۰ نمونه خون بند ناف از کودکان گیلانی در این مرکز جمع آوری شده است که می تواند در درمان بسیاری از بیماری های بدخیم مانند اختلالات خونی، نقص سیستم ایمنی، بیماری های متابولیک وبرخی از سرطان ها مورد استفاده قرارگیرد.
وی همچنین خواستار همکاری اداره کل بیمه سلامت استان در معرفی مرکز رویان به آحاد بیمه شدگان بخصوص مادران باردار تحت پوشش گردید.
دکتر عاطف راد مدیرکل بیمه سلامت استان نیز ضمن تشکر از ایشان در سخنانی گفتند، از آنجائیکه پیشگیری قبل از درمان اهمیت دارد، لذا آشنایی هرچه بیشتر خانواده ها و مادران باردار بااین پیشرفتهای علمی می توان در درمان بیماری های صعب العلاج درآینده بسیار خوشبین باشیم.
وی درپایان ضمن درخواست مستند سازی علمی تاثیرات استفاده از بانک خون بند ناف جهت پیشگیری از بیماری های آینده در افراد شد وگفت: باتوجیه هزینه اثر بخشی نگهداری سلول های بنیادی افراد دربانک خون بندناف رویان،می توان کمک شایانی به منطقی سازی هزینه های سازمان های بیمه کرد.